Applikációk

WAGO EasyLife App

A WAGO Magyarország kért fel minket, hogy a saját PLC alapú házvezérlő rendszerükhöz készítsünk egy applikációt, amin keresztül a felhasználók tudják irányítani és programozni okoseszközeiket.

Sok vállalati iránytűnek kellett megfelelni mind a technológa, mind a design területén, de ezek csak még élvezetesebbé tették a feladatot – ennek köszönhető az is, hogy a tervezés során nem csak a külalakot, hanem az összes ikont is én készítettem el.

A fejlesztés HTML, CSS és JavaScript alapon történt, ezt a kódbázist fordítottam Cordovával Androidra. Ez volt az első éles applikációfejlesztő projektem (korábban csak saját használatra próbálkoztam az alkalmazásokkal), de nagyon tetszett, hogy ilyen egyszerűen készíthetek több platformra is fordítható programot – innen is jött a bátorság, hogy ebbe az irányba menjek tovább.

Az alábbi videórészletben látható, ahogy az RTL Klub műsorában bemutatja a WAGO az applikációt, alatta pedig néhány screenshot az alkalmazás felületeiről.

meetz – Az eseményalapú közösségi média platform

Két fiatal srác keresett meg minket a startup ötletükkel: egy olyan esemény alapú közösségi média appot szerettek volna, ahol a létrehozott eseményekhez bárki csatlakozhat, ezzel hozva közelebb egymáshoz az embereket. Ez lehet egy keddi foci, vagy egy hétvégi túra, a lényeg az, hogy senki ne maradjon egyedül azokkal a hobbijaival, amiket szívesen űzne.

A tervezés során 3 különböző designt készítettem, melyekből a lenti képeken látható került kiválasztásra és kidolgozásra.

A fejlesztés itt is HTML, CSS, JavaScript alapon történt, melyet Cordovával fordítottam Androidra, és iOS-re – ez utóbbira itt készítettem először appot, meg is voltak a maga tanulókörei, de végül sikeresen landolt itt is az alkalmazás.

Ami még új volt, hogy az adatbázisstruktúrát is mi tettük össze. Az adatbázis kezeléséhez Firebase-t használtam, amit a rugalmassága és átláthatósága miatt hamar megszerettem – és persze az is segített, hogy nagyon jól van dokumentálva, így könnyű volt integrálni.

Emellett a felhasználók autentikációja is Firebase-en keresztül futott, ami szintén megkönnyítette a munkámat.

Sajnos a sárcoknak nem sikerült tőkét bevonniuk, így ezen a ponton a fejlesztés megállt, emiatt a srácok nem is publikálták az alkalmazást végül, amit én nagyon sajnáltam, de természetesen a saját telefonomon meg tudom mutatni az elkészült verziót.

Honlapok

Az általam készített honlapok közül itt azt a négyet emelném ki, amik a legközelebb állnak a szívemhez.

Az mindegyikről elmondható, hogy wordpress alapú, de teljesen egyedi témával megírt oldalak, amiket a tervezéstől az élesítésig teljes egészében én vittem végig.

Az oldalakat betettem embedded formában is, de ennek vannak korlátai, ezért érdemes lehet az eredeti felületen végigkattintgatni őket.

orsitomi.com

Ez a honlap a férjemmel közös vállalkozásunkhoz jött létre. Mivel saját oldal volt, ezért kicsit amolyan játszótérként is tekintettem rá, és belepakoltam több, régóta vágyott design formulát (pl. sötét színek, neumorf elemek). Ezen az oldalon futott google hirdetés is, így annak integrálását is megcsináltam az egyedi elemekre is.

Baji Zoli – PCB tervező mérnök

Zolival a magicstick projektünk során kerültünk kapcsolatba, és a közös munka során megkért, hogy készítsem el a honlapját. Egyszerű, fehér-zöld designnal rendelkező onepagert szeretett volna, amin főleg a bemutatkozáson van a hangsúly – ebbe próbáltam egy kis játékosságot csempészni a színátmenetekkel.

Annak ellenére, hogy csak idén került átadásra, sok kisebb változást eszközölt már a honlapon, de úgy gondolom, ezekkel együtt is egyben van az oldal.

Juhász-Fekete Zsuzsi – masszőr

Zsuzsi masszőrként és do-in oktatóént kezdett vállalkozásba néhány évvel ezelőtt, és egy ponton megkért, hogy készítsem el ehhez honlapját.

A letisztultság itt is kiemelt cél volt, emellett pedig egy akkori fotósorozat képei adták meg azt az irányt, amiben megtervezésre került az oldal. A főoldal borítóképe azóta cserélve lett Zsuzsi kérésére, de a do-in oldalon továbbra is látható, hogy milyen stílusban készült eredetileg az oldal.

Itt fontos volt, hogy több aloldal legyen a különböző szolgáltatásoknak, illetve blogfelületet is integráltam Zsuzsi számára, a kapcsolat fülön pedig egy szokásos emailküldő került beépítésre.

Natipack – Papír csomagolóanyagok

A Natipack Katija azzal keresett fel, hogy a korábban két külön oldalon helyet kapó dobozos és poharas ágazatot egyesítsem egy új honlapon.

Alapvetően szerették volna megtartani a régi struktúrákat, erre szabtam a kapott elemekből és képekből egy kicsit naprakészebb oldalt számukra. Itt fontos volt a többnyelvűség, így angol és német fordítást is kapott a honlap.

György Tamás Dániel – szoftverfejlesztő

Tominak még a kezetekben készítettem ezt a weboldalt, ahol cél volt, hogy egy kontrasztos, sárga-szürke honlapot kapjon, ahova bátran írhat cikkeket, illetve ahol a szakmai életútját (CV-jét) is feltüntetheti egy kicsit látványosabb formában.

Később kibővült az oldala azokkal a munkáltatókkal, akikkel már egyéni vállalkozóként dolgozott együtt, illetve egy angol fordítást is kapott a külföldi partnerek miatt.

magicStick projekt

A magicSticket még 2021 karácsonyán álmodtuk meg, és mivel úgy láttuk, nem lehetetlen elkészíteni egy olyan prémium, fából készült varázspálcát, amivel okoseszközeinket irányíthatjuk, és ami az AI segítségével folyamatosan tanulja a varázslatainkat, ezért neki is álltunk a fejlesztésének.

Ebben a projektben elsősorban projektmenedzsment feladataim voltak, mert több alvállalkozót foglalkoztattunk a fejlesztés során: 2 szoftverfejlesztő, 2 hardvertervező, 1 formatervező és pálcakészítő csapat, illetve egy videós csapat munkáját kellett összhangba hozni. Emellett a befektetőkeresés során tudtam kamatoztatni korábbi, vállalkozásfejleszétsben projektmenedzserként töltött éveim tapasztalatait is, hisz egy komoly költségvetést és üzleti tervet állítottunk össze, és az ötletet több befektető előtt pitcheltük is.

A projekt a prototípus állapotig jutott, illetve az alábbi videó készült róla, ám a befektetőbevonást világgazdasági szinten nem túl ideális ponton kezdük el, így ezen a ponton le is zártuk ezt a projektet, viszont tagadhatatlan, hogy rengeteget tanultam ez alatt a 2.5 éves folyamat alatt, amit ezzel a projekttel töltöttünk.