Néhány éve rendeltek tőlem egy tortát egy nutella fannak, amin sokat agyaltam, és végül meg is született az eredménye: egy igazi nutella mániás torta.

Most a sógorom és a nővérem szülinapjára kellett abszolválnom valamit, és mivel nyomokban itt is előfordulnak a nutellamánia jelei, ezért ezt a tortát próbáltam újra megalkotni – ami valóban újraalkotás volt, mert persze anno nem írtam fel a receptjét.

Ami amúgy nem is baj, mert ez a mostani még jobb és szebb lett, mint az akkori – legalábbis a kóstolók így nyilatkoztak.

És hogy most ne legyek olyan nagy balfék, fel is írtam, hogy csináltam.

img_20171126_180034_565.jpg

Hozzávalók és elkészítés:

Mogyorós piskótához:

A tojások fehérjét habbá verem, majd hozzáadom az eritritet, illetve egyesével a tojássárgájákat, és ezekkel is kihabosítom. A lisztet összekeverem a mogyoróval és a sóval, majd hozzáadom a tojásos keverékhez, és egy spatulával egyneműsitem. Végül a csokoládédarabokat is beledolgozom, majd 180°C-on, kb. 30 perc alatt készre sütöm. Sütés után kiveszem, és hagyom kihűlni.

Csokis piskótához:

A tojások fehérjét habbá verem, majd hozzáadom az eritritet, illetve egyesével a tojássárgájákat, és ezekkel is kihabosítom. A lisztet elkeverem a kakaóval, a sütőporral, és a sóval, majd a tojásos keverékhez adom, hozzáöntöm az olvasztott vajat, végül pedig a mogyoródarabokat is hozzákeverem. 180°C-on, 30 perc alatt készre sütöm, utána pedig hagyom teljesen kihűlni.

Nutellás krémhez:

A tejszínt felforralom, majd a darabokra tört csokira és nutellára öntöm. Megvárom míg az alapanyagok összeolvadnak, majd elkeverem őket, és 1 éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap kihabosítom, hogy kemény krémet kapjak belőle.

Vaníliás krémhez:

A pudinport elkeverem az eritrittel és a tejjel. Csipet sót és vaníliakivonatot is adok hozzá, majd megfőzöm. Ha besűrűsödött, leveszem a tűzről, és hozzáadom kockánként a vajat is, majd hagyom kihűlni.

A zselatint beáztatom a vízbe, és hagyom, hogy megszívja magát. Ha megtörtént, vízfürdő felett megolvasztom. A tejszínt habbá verem, és hozzáadom a felolvadt zselatint.

Végül a tejszínhabot a pudingos keverékhez adom, és félreteszem a hűtőbe dermedni kicsit.

Rétegek közé:

Tetejére:

Összeállítás

A piskótájalapokat félbevágom, és minden alapanyagot előkészítek, majd rétegzem a tortát az alábbi sorrendben:

A végén a tortát a maradék vaníliás krémmel körbekenem, majd beteszem a hűtőbe dermedni. Ha megdermedt, csokoládét olvasztok, és azzal locsolom meg a tortát, majd ferrero rocher golyókkal és vágott mogyoródarabokkal díszítem a tortát.

20171126_102614-01-01-01.jpeg