Brassói terén ahány ház, annyi szokás, de az az igazság, hogy nálunk nem volt jellemző ez az étel, úgyhogy magamnak kellett kikísérleteznem egy saját változatot – és azt is mindig variálom.

Éppen ezért nem is mondanám ezt Az Egy Igazi receptnek, de az biztos, hogy egy szuper változat, és a borsóval megspékelve még a szemnek is üde látványt nyújt ebben a ködös-nyálkás januári időben.

mDSC_3632.jpg

Hozzávalók (1 adag)

Elkészítés

A burgonyát kockázzuk fel, töröljük szárazra és kevés olajon pirítsuk körbe 1-2 perc alatt. Ezzel kérget képezünk a krumplin, így az a főzés során nem fok szétesni. Ezt követően tegyük sós vízzel teli lábasba és főzzük puhára.

A húst kockázzuk fel, a krumplihoz hasonló méretű darabokra. A hátrahagyott serpenyőbe öntsük bele a maradék olajat, és reszeljük rá a fokhagymát, majd a húst, és pirítsuk körbe. Sózzuk, borsozzuk, illetve egy csipet majorannával és pirospaprikával fűszerezzük.

Ha a hús átsült, öntsük a serpenyőbe a zöldborsót is, és pároljuk vele puhára. Végül a burgonyát is szűrjük le és forgassuk össze a húsos-borsós keverékkel. Kóstoljuk, ha kell tegyünk még hozzá fűszereket, majd tálaljuk.